Letní oblečení pro děti. Jaké kousky zabalit na tábor či na vodu?

Letní radovánky

Konečně je tady léto a s ním i tábory, sportovní soustředění a vodácké zájezdy, kam můžeme svoje děti poslat, aby se “vyřádily”. Jaké oblečení ale zabalit na prázdniny? Stojíte-li i vy před cestovní taškou a zoufale prohrabujete skříň, nechte se inspirovat naším seznamem letních must have do dětského šatníku.

 

Základ z přírodního materiálu

 

            Než začnete řešit vzory a barvy, nejprve se zamyslete nad tím, jaký materiál je pro děti (a nejen pro ně) nejlepší. Pokud jste ihned pomysleli na bavlnu, biobavlnu či len, máte od nás jedno malé bezvýznamné plus. Ano, jsou to přírodní vlákna. Oblečení pro děti by mělo být především lehké, prodyšné a hypoalergenní. U nás z těchto materiálů najdete základní kousky od triček, přes tepláky po mikiny. Stačí si jen vybrat barvu a pokud chcete, můžete svým dětem dopřát i originální potisk, který si mohou samy navrhnout. Na vodácký výlet je pak ideální pruhované námořnické tričko.

 Dětské námořnické tričko

Funkční prádlo do každé rodiny

 

            Při běhání venku působí na tělo množství vnějších vlivů. S těmi si dokáže nejlépe poradit tzv. termoprádlo, též funkční prádlo. O co jde? Jde o oblečení vyrobené ze speciálních vláken, která dokáží odvádět vlhkost od těla a rychle schnou. Takové oblečení má navíc termoizolační vlastnosti, takže v zimě hřeje a v létě příjemně chladí. Funkční tričko se tedy bude hodit i uprostřed parného léta, protože udrží vaše dítko v suchu. Naše tričko je navíc opatřeno ještě UV ochrannou UPF +50, takže ochrání dětskou pokožku proti nepříjemnému spálení. Nezapomeňte jej přibalit na skautský tábor i na vodáckou výpravu.

 

Nepromokavá bunda

 

Na dětských soustředěních podniknou vaše ratolesti mnohé výpravy a výlety, na kterých je může zastihnout i nepříjemná dešťová přeháňka. Jakmile tedy do tašky hodíte vybrané basic a funkční kousky, přichází na řadu vrchní vrstva, která by měla být nejlépe nepromokavá a přitom prodyšná. Takové jsou třeba vybrané šusťákové či softshellové bundy.

 D%C4%9Bti%20d%C3%A9%C5%A1%C5%A5

Ochrana před sluncem

 

            Tak. Teď už máme dítko oblečené od hlavy až k patě, ale přece jen ještě něco chybí. Dá se říci, že to nejdůležitější je pokrývka hlavy. Úpal či úžeh jsou nepříjemné záležitosti i pro dospělého, natož pak pro dítě. Ačkoli na táboře nebudete, abyste mohli dohlédnout, že Honzík tu kšiltovku a Anička ten klobouk opravdu poctivě nosí, můžete je k tomu motivovat. Stačí nechat děti vybrat pokrývku hlavy přesně podle jejich přání nebo jim jej nechat stylově potisknout. To ocení především puberťáci, pro které je každý kousek oblečení vybraný mámou nevýslovně trapný.

 

Letní koupačky

 

            Pokud vašeho potomka chystáte na vodácký výlet, plavky jsou to první, co byste měli sbalit. Dále pak rychleschnoucí ručník z mikrovlákna, který je navíc super skladný. Plavky se budou hodit i na tábor k bazénu. Mimo to samozřejmě nezapomeňte na nějaký větší plážový ručník či šikovnou deku, na které se děti mohou “vyvalovat”.

 Copy of summer kids (4)

            Pokud máte sbaleno, zbývá už jen předat vaše dítko do rukou učitelů, instruktorů a vychovatelů a doufat, že mu na výpravě nebude nic chybět (kromě maminky samozřejmě).