Módní trendy léta 2020

woman in red

Chcete do letní sezóny vykročit v oblečení, ve kterém budete mít šmrnc, ale z jehož ceny se vám neudělá mdlo? Inspirujte se v našem módním receptáři a vneste do své garderoby trochu života a barev! Období rozpálených ulic a častých návštěv zmrzlinových stánků už totiž klepe na vaše (šatníkové) dveře.

Copy of UntitledJAKÉ BARVY VÍTĚZÍ    

Nejvíce letí trička s limetkovou, oranžovou, tyrkysovou nebo růžovou barvou. Dalším žhavým trendem jsou batikovaná trička, která hrají všemi barvami. Za takové kousky by se nemusel stydět žádný hippie. Máme na výběr i vertikálně batikovaná trička pro pány. Nebo si snad chcete nabatikovat tričko vlastní?  

ORGANICKÉ TRIČKO DO PASU CROP TOPTRIČKA NAD PUPÍK  

Ty tam jsou časy, kdy vaše babička žehrala, že si „v tom krátkém tričku nachladíte ledviny“. Topy, které končí těsně nad pupíkem, v létě zkrátka letí – jsou totiž lehké a vzdušné. Takže ať udeří sebevětší hic, vy budete vysmátá a bez zpocených zad. Navíc nesměle vykukující pupík působí ukrutně svůdně. Zkuste přidat ještě průstřihy na zádech a uvidíte, jak to zamává s pozorností pánů!

ŠATY ODHALUJÍCÍ RAMENA

Bandeau šatyLéto je období, kdy odkládáme upnuté kalhoty do největších hlubin skříně. Když se totiž město rozpálí do běla, jsou šaty z lehkého materiálu požehnáním. A ve kterých se za vámi budou letos všichni otáčet? Zalovte mezi kousky typu „bandeau“, které odhalují ramena. Nebo vsaďte na tunikový střih s délkou nad kolena, který sluší i holkám „krev a mlíko“.       

ŠORTKY 

S Postřižinami přišla tzv. doba zkracovací. A nevypadá to, že bychom se v nejbližší době měli vrátit k módě zahalených kotníčků. U kraťas rozhodně platí heslo „méně je více“, proto látkou šetřete. Na promenádu po městě nasaďte třeba šortky s vysokým pasem, které hezky vytvarují boky a zdůrazní pas. Sportovní šortky v retro stylu, které sluší ženám i mužům, vám zase dodají zátopkovskou image.

TRIČKO Z BIO BAVLNY

9897-9_panske-organicke-tricko-classic-t-stedmanPánové obvykle sáhnout po jednobarevném tričku, které se hodí prakticky k jakýmkoliv kalhotám. I tady se ale najde prostor pro experimenty. Kormě jednoduchého volného bavlněného trika s kulatým výstřihem můžou nahodit tričko s ohrnutými rukávy nebo upnutější triko s výstřihem do véčka. A když navíc sáhnou po tričku z BIO bavlny bez stopy chemie, zavděčí se i přírodě.  

LÍMEČEK DO KANCELÁŘE 

13778-7_panska-bavlnena-polokosile-pima-tee-jays-220-g-mNad oblečením k vodě netřeba dlouze spekulovat, stačí nahodit šaty nebo šortky a nazout žabky. Ale co do práce, kde chcete působit přece jen trochu sofistikovaněji, ale zároveň se neuvařit ve vlastní šťávě? Zvolte elegantní řešení – bavlněnou polokošili či tričko s límečkem. Oblek ani byznys kostýmek netřeba!

PLAVKY   

Plavky se už dávno nedělí na jednodílné a dvojdílné. Při vybírání z nepřeberného množství střihů a vzorů se tak můžete pořádně zapotit. Tohle léto ale sáhněte místo po klasických bikinách po těch se zkříženým vrškem, jsou totiž v kurzu. Pokud fandíte jednodílným plavkám, ale cítíte, že nastal čas na změnu, oblečte monokiny s vykrojenými boky.

 

 

TB1887_I01

 

POKRÝVKA HLAVY

Zapomeňte na klasický slamák, který leží pomačkaný někde na dně skříně, a zkuste elegantní klobouk ze lnu. Nepohlcuje sluneční paprsky, zastíní vám oči a díky háčkovanému vzoru je dostatečně vzdušný, takže budete myslet s chladnou hlavou i v tropických teplotách. Sportovněji naladěné povahy by měly sáhnout po nestárnoucí kšiltovce.