Chystáte se letos na vodu? Přinášíme vám tipy na to, co rozhodně nezapomenout

Letní oblečení 1200x628

 

Rekreační kanoistika se v českých končinách těší ohromné oblibě. Že nevíte, o co se jedná? Pravděpodobně ji jen znáte pod názvem vodáctví. Přestože to letos na českých řekách bude asi trochu nacpané, “vodu” si rozhodně užijete, pokud s sebou nezapomenete zabalit to nejdůležitější.

 

Klasika všech klasik: námořnické tričko

Samozřejmě, že zcela nejdůležitější je nezapomenout loď, tedy kanoi, kajak či raft. Pojďme si přiznat, že bez toho by to opravdu nešlo. Pokud ale chcete být na plavidle styloví, nezapomeňte na sladěná trička pro celou partu. Kromě toho, že budete ladit, pomohou vám snadno se zorientovat, kde se vaše banda zrovna nachází. Není nic horšího, než se vzájemně nahánět od jezu k jezu. Mrkněte se na naši nabídku triček, najdete tu pruhované triko pro muže i ženy, pohodlné pánské tílko, které bude boží se slaměným kloboukem, nebo pruhované dámské triko šaty, se kterými rozhodně nešlápnete vedle. Chcete mít na triku nápis “Voda 2020” nebo “Kdo se cvakne, platí pivo”? Vlastní potisk vám zařídíme už do 3 dnů, tak to nenechte na poslední chvíli.

12641-3_damske-prouzkovane-tricko-sailor-ze-100--bavlny12656-3_panske-namornicke-tricko-malfini-s-prouzky-ze-100--bavlny 12644-3_detske-bavlnene-tricko-sailor-s-namornickymi-pruhy

 

Pozor na sluníčko

 Pokud vám něco může zkazit dovolenou (kromě špatného počasí, samozřejmě), pak je to úpal. Chápeme, že se chcete na dovolené opálit, ale prozradíme vám malé tajemství. Plavíte-li se na studené vodě, pocitová teplota je mnohem nižší, než ta skutečná. Velmi snadno se vám tak může stát, že do dalšího tábora dorazíte růžoví jako prasátko. Chcete-li tomuto jevu předejít, nechte si tričko na sobě po celý den, nejlépe jej ještě namočte, ať vás příjemně chladí. Pokud přece jen neodoláte a budete chtít předvést své “během karantény jsem na sobě makal/a” tělo, alespoň se namažte silným opalovacím krémem. Na hlavu pak nezapomeňte kšiltovku nebo klobouk s ochranou proti UV záření. Dámy se mohou ozdobit lněným kloboukem nebo čepicí.

15161_bavlneny-ksilt-proti-slunci-na-suchy-zip-se-vzorem-rybi-kostry            15125_expedicni-klobouk-cargo-s-ochranou-proti-zareni-upf50            13667_letni-bavlneny-ksilt-proti-slunci-unisex

 

Lodní pytel pro každého

 Každý, kdo byl někdy na vodě, ví, jak je náročné udržet své osobní věci v suchu. Ačkoli je každý vodák vybaven prostorným barelem, cennější osobní věci je lepší ochránit rovnou dvakrát, například vodotěsným vakem s organizérem nebo vakem s reflexními prvky z prvotřídní plachtoviny. Večery jsou na vodě vyhrazeny poklidnému posezení u ohně v teploučké mikině a teplákách. Určitě nechcete po celém dni na vodě zjistit, že všechno vaše oblečení je mokré.

 10862_vodeodolny-lehky-vak-s-vnitrnim-organizerem-40-l       9174_lodni-vak-pres-rameno-halfar-city-35-l     10988_quadra-qx625-360-01

Voda ale není jen pobyt na řece, spousta vodáků se ve volných chvílích vydává i na výlety po krásném českém okolí. Až tedy vyrazíte na výlet na nedaleký hrad nebo třeba do hospody na gulášek se šesti a pivko, své osobní věci a cennosti určitě nenechávejte v kempu. Zabalte je to stylového námořnického vaku s šňůrkami, dámy pak mohou využít plátěnou tašku.

 

 

Dva outfity na celý výlet 

Pokud jedete na vodu, stačí vám dva modely na celou dobu, a to jsou plavky a tepláky. Plavky vybírejte rychleschnoucí, ať na sobě po “cvaknutí” nemáte dlouho mokré oblečení. Dámy ocení lehké dvoudílné bikiny s bočními šňůrkami. Pánové to vyřeší plavkovými kraťasy. Přes plavky nezapomeňte hodit origoš triko s vlastním potiskem. Jak už jsme zmínili, večer vám naopak dobře poslouží teplé oblečení. Nenechte se zmást počasím přes den a opravdu si přibalte i mikinu. Zaprvé vás po celém dni na vodě příjemně zahřeje, zadruhé vás nepoštípou komáři.

 13463-10_dumyslne-resene-bikiny-urban-classics-se-zkrizenym-vrskem13481_trojuhelnickove-bikiny-s-bocnimim-snurkami-urban-classics13484_jednodilne-plavky-s-hlubokym-vystrihem-urban-classics

 

Heslo výletu: rychleschnoucí

Na vodě se všechno točí kolem vody (překvapivě?). Přestože se většinu času snažíte zůstat na vodě a nikoli pod ní, nějaká ta nehoda určitě přijde. Ačkoli jsou vaše věci chráněny vakem a ještě barelem, stejně byste s sebou měli brát především oblečení vyrobené z rychleschnoucích materiálů. U ručníku to platí dvojnásob. Nejlepším řešením jsou ručníky z mikrovlákna, které mají kromě rychlého schnutí ještě jednu výhodu - jsou extrémně skladné, takže se vám do barelu krásně vejdou. Pokud jdete spíš po stylu než po funkčnosti, zabalte si osušku se střapci nebo plážovou osušku, která poslouží také jako deka na odpolední opalovačku.

 

            Tak. Máte sbaleno? V tuhle chvíli už vám můžeme jen popřát příjemnou a bezpečnou vodu a připomenout, že vodáci se zdraví “Ahóóój”, nikoli “Čau”, “Nazdar” nebo nedej bože “Dobrý den”. To byste se pod tou vodou mohli ocitnout velmi rychle!