Jak stylově vrstvit oblečení?

hipsteri-min

RÁDCE PRO VŠECHNY BEZRADNÉ MUŽE.

Umíte vrstvit oblečení? A tím nemyslím rostoucí hromádku svršků na židli. Mluvím o vrstvení stylovém a módním. Stále netušíte, o čem je řeč? Nic si z toho nedělejte, probereme základy a ukážeme si ty nejpovedenější kombinace.

Pojďme se nejdříve podívat, o co při vrstvení oblečení vlastně jde a hlavně k  čemu vám je dobré.  Začněme jednoduchým příkladem. Průměrný muž, kterého potkáte v  létě na ulici, na sobě má s  největší pravděpodobností pouze jednu viditelnou vrstvu oblečení – triko a kalhoty. Má-li oblečené i sako nebo svetr, jedná se o druhou vrstvu oblečení. V  chladných dnech přibude třetí vrstva, například zimní kabát nebo jen šála. Vrstvení oblečení tedy není nic jiného, než kombinování vašich svršků tak, aby byl výsledek funkční a zároveň estetický.

Praktičnost až na prvním místě

makeithappen_1

Shrnuto a podtrženo, je vždy důležité, aby vám vaše oblečení poskytovalo pohodlí, ochránilo vás před vnějšími vlivy a v  neposlední řadě i vypadalo k světu. A vyhovět všem těmto požadavkům najednou je někdy pořádný oříšek. Muži, kteří se i v  parných dnech musí v  kanceláři potit navlečení do košil a kravat, by jistě mohli vyprávět. Jestliže ale zvolíte vhodné kousky oblečení vyrobené ze správných materiálů, můžete elegantně vrstvit oblečení v  průběhu celého roku bez větší újmy na vašem pohodlí.

Do práce bez koláče

muz vrstvy-min_1

Výběr vhodných svršků nezávisí jen na ročním období a vašem vkusu, ale také na příležitosti, pro kterou se oblékáte. Rozhodně svůj outfit nešiďte tím, že byste vyšperkovali jen jeho nejsvrchnější vrstvu. Je důležité vypadat kultivovaně i poté, co ji odložíte, jinak kompletně zkazíte celkový dojem. A určitě nespoléhejte na to, že se přece nikde z  kabátu svlékat nemusíte. Zákony schválnosti bývají v  těchto situacích neúprosné a spolehlivě pracují vždy proti vám.

Kdo vrství chytře, nemusí se při každé změně počasí hned běžet domů převléknout nebo se stresovat, že se během cesty do práce jeho pečlivě vyžehlená košile změní v   rozžvýkaný hadr pokrytý mokrými fleky. Právě tady nastupuje na pomoc první vrstva oblečení, která je možná méně viditelná, ale o to důležitější.

Pokud potřebujete zkrotit pot a vlhkost, pořiďte si spodní vrstvu ze silnějšího a savého materiálu. Druhá vrstva by pak měla být vždy alespoň trochu prodyšná, aby na té spodní nevytvořila tzv. „poklici“. Ta se sice může hodit, když se zrovna potřebujete v  posteli vypotit z  horečky, v  práci nebo na rande vám ale dobrou službu určitě neudělá.

V  pestrosti je síla

holky u more_1-min

Klíčem ke stylovému vrstvení oblečení je různorodost. Jestliže patříte mezi ty, kdo si při každé příležitosti vystačí jen s  obyčejným trikem a džínami, zbystřete. Na své okolí totiž díky tomu můžete působit poměrně nudně. Pokud navíc ani moc neobměňujete barvy, mohlo by to vypadat, že své svršky neměníte příliš často.

V  případě, že máte ve svém šatníku i jiné kousky, než tyto dva klasické evergreeny, jste hned o krok napřed k  tomu být šik. Pokud je občas i vezmete na sebe, máte napůl vyhráno. Nezapomínejte ani na zdánlivě „nepodstatné“ detaily jako jsou decentní, čisté boty a pěkné hodinky. I ty tvoří nedílnou součást vizáže moderního muže.

Nejen střihy a materiály, ale i barevnost patří mezi výrazné a proto velmi důležité prvky vašeho stylu. V  případě, že si vyrazíte pouze v  kalhotách a tričku, jste ve vašich barevných kreacích poměrně limitováni. Když ale svůj outfit oživíte ještě o vestu, šálu nebo klobouk, můžete si hned hrát s  několika barevnými kombinacemi.

Sice to znamená trochu více péče a rozmyslu při výběru jednotlivých kousků, odměnou vám ale bude vždy elegantní a originální vzhled, za který jistě sklidíte nejeden uznalý ženský pohled.

Líbilo? Můžete sdílet, děkujeme :-)