Malými změnami k větší eleganci a originalitě

hipster s cepici_1

Už je to nějaký pátek, co jste oslavili dvacetiny, ale váš šatník stále vypadá, jako by vám bylo -náct? Chodit v triku se sepraným potiskem oblíbené kapely vás sice už moc nebaví, zároveň si ale nedovedete představit, že byste se pro trochu té elegance měli hned navléct do obleku?

Žádné strachy! V dnešní době mají naštěstí mladí muži mnoho možností, jak vypadat elegantně a originálně a zároveň si zachovat svůj pohodlný neformální styl. Pokud jste se i vy rozhodli provětrat svůj šatník, jen si nejste jistí, odkud to vzít, tento článek je přesně pro vás!

Pojďme se nejprve podívat do hlubin místa, kde vše začíná, a to do vaší skříně s oblečením. Pokud při každém pokusu obléci se vypadáte jako přestárlý středoškolák, který si pro velký úspěch musel zopakovat hned několik ročníků, něco je špatně. Oblíbené modré džíny a tričko to sice nakonec pokaždé „zachrání“, ale co si budeme povídat, je to trochu nuda. A to určitě není signál, který o sobě chcete vysílat do okolí. Zkuste svou pestrou osobnost vyjádřit i navenek svým vzhledem a uvidíte, jak se hned budete cítit lépe. 

Neplujte s davem

muzi moda_1

Základem zajímavého vzhledu je odlišit se od šedivého davu. To samozřejmě neznamená, že se musíte promenovat v kreacích, které budí pozdvižení i na módních přehlídkách odvážných návrhářů. Stačí vyjít z toho, co už máte a přidat k tomu trochu originality v podobě několika nových prvků. Pár kousků můžete třeba nahradit za modernější a hezčí varianty, které vůbec nemusí být více formální. Pojďme se podívat na několik stálic z šatníků mladých mužů a jejich alternativy, které vám dodají mnohem větší styl, ale stále působí přirozeně. 

Modré džíny

Džíny jsou prostě klasika, to ale ještě neznamená, že se i při jejich výběru musíte držet klasického střihu a tradiční světlemodré barvy. Tu přenechte starším generacím a sami sáhněte po odvážnějších variantách. Vyzkoušejte například modely tmavších barev a přiléhavějších střihů. I jednoduchá změna odstínu či stylové prošívání může z nudné klasiky udělat moderní outfit. A nezapomeňte, že existují i jiné materiály. Můžete si pořídit například barevné manšestráky, šedé flanelové kalhoty nebo plátěné kalhoty v přírodních barvách, které jsou pohodlné a momentálně velmi módní.

Trička

tricka panska-min

Pokud chcete svému vzhledu dodat trochu mužné elegance, zkuste tričko s límečkem nebo s dlouhým rukávem, „henley“ triko s knoflíčky nebo třeba variantu s pruhy. Jestliže se za žádnou cenu nehodláte vzdát obyčejných triček, stačí se držet pravidla jedné barvy a zvolit kvalitní jednoduchou variantu bez potisku. Vaše staré triko se jménem oblíbeného fotbalového týmu vytištěným přes celá prsa vyhazovat nemusíte, šetřete si ho ale raději už jen na sledování zápasu v teple domova.

Mikina

mikiny-min

Na mikině není nic špatného, vašemu vzhledu ale dodá velmi sportovní styl, a proto se nehodí úplně na každou příležitost. Pokud hledáte elegantnější variantu, stejně dobrou službu vám udělá i lehký svetr z kašmíru, vesta nebo pletený svetr. Z jara nebo na podzim se nebraňte sportovnímu saku nebo blejzru, který dodá vašemu vzhledu šmrnc, i když si ho obléknete jen přes obyčejné minimalistické triko. 

Tenisky

Jestliže nedáte dopustit na sportovní obuv, zvolte barevné moderní varianty určené na nošení do města, např. oblíbené Converse All Star. Vaše běžecké boty si zásadně šetřete jen na běhání nebo do posilovny. Pokud se zrovna nechystáte zdolávat Mount Everest, nechte v botníku i oblíbené pohorky, a to bez ohledu na to, že jste za ně vydali půlku výplaty, protože vás ochrání i v těch nejextrémnějších přírodních podmínkách. Ty zcela jistě v kině nebo restauraci nenastanou, takže si bez problémů vystačíte s normálními botami. Stylovou alternativou pro tenisky jsou třeba vycházkové kožené boty. Parádu rozhodně uděláte, i když zvolíte boty typu oxford, polobotky nebo mokasíny. Možností je mnoho, záleží jen na vašem vkusu a odvaze.

Líbilo? Můžete sdílet, děkujeme :-)