French terry

Kdo si libuje v pohodlných materiálech, ten bezpochyby zná French Terry. Volnočasové a sportovní oblečení se bez něj neobejde.

Co to vlastně je?

French Terry je speciální druh úpletu s vyšší gramáží, charakterizují ho především typická „očka“ na rubové straně. Je to vlastně příbuzný froté tkaniny, kterou známe z ručníků. A protože chodit oblečený v ručníku bylo proti srsti i skalním příznivcům pohodlí, spatřila světlo světa textilie, která je na povrchu hladká a měkký povrch s očky zůstal skrytý na rubu.

Jak se vyrábí?

Většinou ze 100% bavlny, případně s malým podílem umělého hedvábí, polyesteru, Lycry nebo Spandexu. Příměs Lycry a Spandexu navýší elasticitu výsledného materiálu.

Jaké má vlastnosti?

Kromě již zmiňovaného pohodlí, je důležitá především jeho schopnost výborně odvádět vlhkost. Zaujme také pružností, takže se hodí i na ty kousky oblečení, které tělo obepínají. V pohybu vás totiž rozhodně brzdit nebude.

Proč má místo ve vašem šatníku?

Bezpochyby proto, že jde o textilii vhodnou k celoročnímu nošení. Oblečení z toho úpletu je možné nosit samostatně a současně se výborně hodí k vrstvení.

Co se z něj šije?

Jednoduše všechno, co se dá v oblékání spojit s komfortem – trička, mikiny, pyžama, župany, šortky i kalhoty. Jde o materiál ideální pro dětské, sportovní a plážové oblečení.

Výrobci ho nabízí v mnoha barvách a vzorech.