Když mrzne, až praští aneb elegance za každého počasí

holka v zime-min

Pestrá lyžařská bunda jistě udrží vaše tělo pěkně v teple, jestli ale zrovna nejste ve Špindlu a kráčíte do nové restaurace v centru, vaše pověst elegána tím může značně utrpět. Obchody dnes nabízejí nepřeberné množství různých zimních modelů, které vás zahřejí stejně dobře jako péřovka – mrkněte na pár tipů.

Bundy Barbour

kdyz mrzne_1-min

Jestli se jen těžko loučíte s vaší oblíbenou péřovkou, tuhle bundu si určitě zamilujete. Vzhledem se přibližuje outdoorovému oblečení a oproti svým elegantnějším sestrám někdy působí až téměř „hrubě“. Pochází z vlhké a studené Anglie a proto nepřekvapí, že je vyrobena z voděodolné bavlny s prošívanou podšívkou, která vás udrží pěkně v suchu, i kdyby se venku třeba čerti ženili. Nevzhlednou igelitovou pláštěnku tak můžete i za deště nechat s klidným srdcem doma. Bundy Barbour vás spolehlivě vás ochrání před rozmary počasí, aniž byste museli dělat ústupky na úkor vašeho pěkného vzhledu nebo pohodlí.

Kabáty

kdyz mrzne_5-min

Dlouhý kabát či zimník mnoho mladých mužů ve svém šatníku vůbec nemá. To je ale velká chyba. Nejen že je v mrazivém počasí takový kousek oblečení k nezaplacení, ale zároveň i perfektně vypadá. Když už si dáte tu práci s výběrem padnoucího obleku, těžko najdete lepší způsob, jak celý dojem pokazit, než nacpat se v něm do tlusté zimní bundy s kapucí navrch. Že oblek skoro nenosíte? To vůbec nevadí, kabát vypadá skvěle jak k formálnímu oblečení, tak třeba k džínovým kalhotám. Pokud si nemůžete dovolit koupit nový, mrkněte se třeba do second-handu. Nikdo to určitě nepozná a dobrý Chesterfield nebo polo kabát, ten se rozhodně nikdy neztratí. 

Námořnický kabát

kdyz mrzne_3-min

Název napovídá, že tento druh kabátu původně nosili námořníci a často je také k vidění v námořnických barvách nebo v černé. Bývá vyroben ze silné vlny, má široké klopy, zapínání přes sebe a velké knoflíky. Vypadá stylově a užijete ho jak k ležérnímu, tak k formálnímu oblečení.

Vlněné kabáty

kdyz mrzne_4_1

Jste intelektuál srdcem i duší a líbilo by se vám, aby se vaše životní filozofie odrážela i v tom, jak vypadáte? Zapomeňte na neforemné svetry neurčitých barev a nepadnoucí manšestráky, nejlepší volbou pro vás je tento vlněný kabát! Poznáte ho na dálku podle typických velkých knoflíků, kterým se někdy také říká „olivky“. Původně se jednalo o vojenský kabát, který se později stal uniformou evropských intelektuálů a studentů. Ke studentským klasikám patří i dnes a i po všech letech si stále zachovává svoji unikátnost a styl.

Líbilo? Můžete sdílet, děkujeme :-)