AKTUÁLNĚ PROBÍHÁ KOMPLETNÍ VÝPRODEJ SKLADOVÝCH ZÁSOB. CENY POUZE DO VYPRODÁNÍ! SLEVY NA VŠE (SKLADEM) AŽ 60 %

Co je Taffeta, též známá jako Taft

bunda2 (1)Materiál známý jako taffeta, často označovaný též jako taft, sdílí své pojmenování s luxusní hedvábnou tkaninou, jejíž kořeny sahají až do starobylé Persie. Tento tradiční taft je vyhledáván pro svou neobyčejnou jemnost a charakteristické třpytivé odlesky, díky kterým se stal ideální volbou pro výrobu společenských šatů, jež mají za úkol zaujmout na první pohled.

Oproti tomu jeho moderní napodobenina, které se někdy přezdívá "polyesterové hedvábí", je vytvořena zcela odlišnou technologií. Tento materiál je vyroben ze syntetických vláken, především z polyesteru nebo nylonu, a přináší s sebou řadu unikátních vlastností.

Polyesterová verze taffety se může pochlubit vizuálně přitažlivým vzhledem, který v mnohých případech předčí i svůj nylonový protějšek. Její odolnost vůči tření, schopnost ustát různé teploty a odolnost proti ultrafialovému záření ji předurčují pro široké spektrum použití. Na druhou stranu, nylonová taffeta se vyznačuje vysokou pevností a pružností, což ji činí ideální volbou pro výrobu vodoodpudivého oblečení a oděvů odolných proti opotřebení.

Díky těmto vlastnostem se taffeta stala populárním materiálem pro výrobu nejen každodenního oblečení, jako jsou bundy a deštníky, ale také pro šití oděvů, které musí odolávat náročným podmínkám. Ačkoliv taffeta nemá tak elegantní vzhled jako její hedvábný protějšek, její hedvábný lesk a praktičnost ji činí ideální volbou pro různé účely. Materiál se často používá jako podšívka ve sportovním oblečení, díky čemuž zvyšuje komfort a funkčnost oděvů.

Kromě toho se z ní šijí větrovky, další typy bund, sportovní kalhoty a pláštěnky, které ocení nejen sportovci, ale i například rybáři, kteří tráví hodně času v náročných venkovních podmínkách.